Re-integratie spoor 2

Re-integratie spoor 2
Re-integratie spoor 2

De arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat je medewerker het werk nu niet kan hervatten binnen jouw bedrijf. Jouw medewerker heeft nog wel mogelijkheden buiten je bedrijf. Het is nu de tijd om re-integratie spoor 2 op te starten. Op zo’n moment zit je vol vragen. Endit denkt met mee! 

Betrokken bij werknemer én werkgever

Het zoeken naar een werkplek in een andere organisatie vraagt om een heroriëntatie op eigen kwaliteiten, een goed arbeidsmarktprofiel en een nieuw toekomstperspectief. De loopbaanprofessional van endit begeleidt je medewerker persoonlijk, deskundig en actief, gericht op duurzame werkhervatting.    

Endit ontzorgt zowel jou als je medewerker als expert in complexe trajecten. We hebben oog voor elke unieke casus met verstand van de zakelijk-juridische en hart voor de menselijke kant. 

Endit leidt tot:

Optimale begeleiding, waarbij jij als werkgever aantoonbaar alles in het werk stelt om jouw medewerker aan passend werk te helpen. Dit betekent dat we hierbij zo nodig ook altijd spoor 1 meenemen om alle kansen op duurzame inzetbaarheid te vergroten.  

Denk hierbij aan: 

  • professionele dossiervorming met verslaglegging van de re-integratie inspanningen  
  • kostenbesparingen en schadelastbeperking   
  • wij houden van heldere afspraken, korte lijnen en direct contact.   

Hoe ziet een traject eruit? 

In gesprekken, opdrachten en trainingen richten we ons op het gezamenlijke doel en resultaat: het vinden van passend werk. Je medewerker kan continu rekenen op een loopbaanprofessional die meedenkt en in kansen denkt, de best passende tools, workshops en tests. Het vinden van passend werk is dan ook direct gekoppeld aan persoonlijke ontwikkeling, zodat de medewerker weer zelf in de regie kan staan. 

Drie vormen van een re-integratie spoor 2 traject 

Je kunt bij endit kiezen uit drie vormen van dienstverlening bij re-integratie spoor 2. Met de begeleiding van onze geregistreerde loopbaanprofessionals zoals je gewend bent, maar extra ondersteuning als dat nodig is. Hiermee kun je rekenen op begeleiding op maat voor duurzame werkhervatting van je medewerker, binnen of buiten je organisatie. Tijdens een traject ontvang je van ons altijd een trajectplan, tussentijdse rapportage en eindrapportage. 

Professional 

Dit traject zet in op begeleiding van een medewerker naar passend werk in gemiddeld 7 maanden. De loopbaanprofessional coacht een medewerker en ondersteunt bij (voorbereiding op) sollicitaties. Een medewerker kan deelnemen aan onze online workshops voor het vergroten van vaardigheden en krijgt toegang tot de Endit Academy. Via dit leerplatform kunnen medewerkers een breed aanbod modules volgen om zich verder te ontwikkelen.  

Expert 

Wil je graag extra steun als leidinggevende bij de Wet Verbetering Poortwachter? Dan is dit traject speciaal ontwikkeld voor jou! Belangrijk onderdeel is het driegesprek met jou en je werknemer over de te nemen stappen. Naast de reguliere professionele aanpak van spoor 2 staat je loopbaanprofessional je gedurende het gehele traject bij.   

Excellent 

We begeleiden jou en je medewerker maximaal, waarbij je kunt vertrouwen op gemiddeld 10 maanden inzet van een loopbaanprofessionals. Naast onze professionele aanpak stemmen we in 2 driegesprekken de activiteiten af. Jouw medewerker krijgt toegang tot alle relevante testen en workshops. Daarnaast kun je zelf ook de interessante WIA workshop van onze Arbeidsdeskundigen volgen, zodat ook in de meest ingewikkelde WIA situaties je alles onder controle houdt. 

Hier vindt je meer informatie over de drie vormen.

Aan de slag met endit

Wil je meer weten over wat we kunnen betekenen of welke vorm bij je past? Bel 088- 277 4101 of vraag een offerte aan via Snelverwijspunt. Dit platform is onderdeel van Zorg van de Zaak. De loopbaanprofessionals van endit gaan vervolgens aan de slag.