Loopbaan­coaching en -advies

Loopbaancoaching en advies
Loopbaancoaching en advies

Je hebt al enige tijd het gevoel dat je medewerker niet zo lekker in zijn/haar vel zit, maar je kan er niet de vinger op leggen wat er aan de hand is. Misschien heeft een medewerker niet zo veel plezier meer in het werk of ervaart iemand veel stress. Dit kan een moment zijn om een loopbaanprofessional in te zetten. Endit schept mogelijkheden.  

Wat is loopbaancoaching?

Bij loopbaancoaching bieden we medewerkers begeleiding in het proces van zelfreflectie in relatie tot werk. Zij worden bewust van unieke talenten, drijfveren, waarden, behoeften, inspiratie- en energiebronnen en ontdekken in welke activiteiten, rollen en/of organisatiecultuur ze tot hun recht komen. Je medewerker krijgt begeleiding en wordt gestimuleerd om zelf de regie te nemen in zijn/haar loopbaan. Hiermee kan je door doelen te stellen zijn eigen scenario’s voor de toekomst ontwikkelen. Dit draagt bij aan meer werkplezier. 

Je kunt met verschillende loopbaanvragen terecht bij endit loopbaanprofessionals. Vragen/thema’s die wij vaak tegenkomen in de praktijk zijn: 

  • Welke functies, rollen en omgevingen passen bij mij?  
  • Wat zijn mijn ambities in mijn werk? 
  • Hoe blijf ik met energie en plezier aan het werk? 
  • Wat zou een passende volgende stap in mijn carrière zijn? 
  • Hoe maak ik vanuit mijn eigen kracht de juiste (loopbaan-)keuze(s)? 

Hoe ziet het traject eruit?

Het traject bestaat uit individuele coaching gesprekken, diverse thuisopdrachten en online loopbaantesten. Aan de hand hiervan ontstaat een reëel beeld van kwaliteiten, talenten, ontwikkelpunten en competenties. Vervolgens wordt er een loopbaanplan opgesteld als startpunt voor het zetten van verdere stappen. De professionals van endit ondersteunen en geven adviezen en tips en zijn daarbij sterk gericht op het nemen van eigen regie.  

Uiteraard helpt endit ook met praktische zaken als het maken van een goed cv, gebruikmaken van LinkedIn en handig netwerken. Dit doen we onder andere tijdens onze workshops voor kandidaten.  

Onze aanpak

De loopbaanprofessionals van endit zijn betrokken, zeer ervaren en gecertificeerd en op een breed terrein inzetbaar. Er wordt vanuit expertise gezocht naar de juiste professional voor jouw medewerker. Deze ‘match’ is belangrijk voor een succesvol traject. Daarnaast bezitten de professionals van endit de benodigde coachvaardigheden om mensen hierin te begeleiden. 

Ander werk of anders werken?

Een loopbaantraject hoeft niet per se te betekenen dat iemand elders een andere baan vindt, maar het kan ook dat je medewerker ‘anders’ gaat werken of andere taken binnen de eigen organisatie gaat doen. 

Een loopbaantraject is maatwerk en wordt afgestemd op de individuele behoefte en doelen. Een loopbaanprofessional begeleidt en ondersteunt jouw medewerker bij het maken van weloverwogen carrièrekeuzes. 

Wat levert loopbaancoaching op? 

De uitkomsten van de gesprekken en testen geven waardevolle inzichten in de kwaliteiten, wensen en inzetbaarheid van jouw medewerker. Samen maken we vervolgens een werkbaar plan. Na de coaching is het inzichtelijk welke loopbaankeuzes er gemaakt kunnen worden. Jouw medewerker is in staat zelf regie over zijn loopbaan te nemen. 

Aan de slag met endit

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Bel 088 – 277 4101 of vraag een offerte aan via Snelverwijspunt. Dit platform is onderdeel van Zorg van de Zaak. De loopbaanprofessionals van endit gaan vervolgens aan de slag.