Outplacement

Outplacement
Outplacement

Wat de reden ook is: afscheid nemen is voor beide partijen pittig. Je gunt je medewerker een nieuw loopbaanperspectief elders. Het is dan tijd om externe begeleiding in te schakelen die outplacement op een positieve wijze met je medewerker vormgeeft.   

Waarom outplacement via endit?  

endit ondersteunt om op een prettige manier afscheid van elkaar te nemen en begeleidt de medewerker om zicht te krijgen op nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.  

De loopbaanadviseurs van endit zijn betrokken bij werkgever en medewerker. Wij vinden het belangrijk dat een medewerker positief terugkijkt op een outplacement traject en het afscheid van de huidige werkgever. Terwijl de medewerker heeft gewerkt aan een reëel en mooi toekomstperspectief voor zichzelf.  

Voor werkgever en medewerker gaan wij voor het hoogst haalbare resultaat. Dat wil niet altijd zeggen dat een medewerker aan het eind van het traject een andere baan heeft gevonden, soms heeft dit een iets langere adem nodig. Wel zorgen we ervoor dat je voormalige medewerker positief verder kan en wil met het vinden van ander werk.  

De begeleiding is prettig, persoonlijk en professioneel. Endit heeft mij richting gegeven, waardoor ik nu weer helemaal op mijn plek ben!

 

Hoe ziet een outplacement traject bij Endit eruit? 

Voor de start van een outplacement traject spreken we de kansen en verwachtingen door. Is iemand al lange tijd in dienst en is solliciteren en nadenken over de eigen loopbaan niet aan de orde geweest? Dan gaat er wellicht meer tijd naar rouwverwerking en loslaten van de huidige werkgever. Of heeft de medewerker zelf duidelijke wensen, maar past de huidige organisatie niet? Dan gaat er al snel meer aandacht naar netwerken en solliciteren. Dit alles is van invloed op wat er nodig is binnen een traject en het gaat dus altijd over maatwerk. Dit vinden wij van belang om tot het beste resultaat te komen.  

Als werkgever word je op de hoogte gehouden van de voortgang. We werken op basis van heldere afspraken, een plan van aanpak en vooraf geformuleerde doelstellingen.  

Vaak voelt outplacement niet als een vrijwillige keuze. Hiervoor is tijdens het traject ook aandacht. Want naast het vinden van nieuw werk is het jezelf herontdekken en met plezier weer aan de slag ons doel! 

Endit Academy: doelgericht en concreet 

We hebben geen vacatures op een plank liggen, maar ondersteunen de medewerker in het vinden hiervan en zetten ons netwerk hiervoor in. Daarnaast hebben we diverse (online) instrumenten en testomgevingen tot onze beschikking. We werken met een sollicitatie portfolio. Ook hebben medewerkers de beschikking over een eigen endit academy, waarin ruim 50 modules te vinden zijn gericht op ontwikkeling en bijscholing. Zo zijn er modules Digitale geletterdheid, een cursus Exel en bijvoorbeeld de handige training LinkedIn.   

Bovendien kunnen medewerkers deelnemen aan diverse online workshops, zoals een sterk CV of jobcrafting. Alles wordt ingezet om de blik te richten op de toekomst en een nieuw loopbaanperspectief.  

Boventallig worden was afschuwelijk, maar de Werk naar Werk training had ik niet willen missen!

Contact!

Wat we ook samen afspreken, het persoonlijk contact staat centraal. Zo zijn we voor jou en je medewerker altijd snel en direct bereikbaar. Naar wens nodigen we de medewerker graag uit op één van onze vele gesprekslocaties door het hele land, online of op de eigen werkplek. We zijn dus altijd in de buurt. Daarnaast behoort ook een buitenlocatie tot de mogelijkheden. Zeker in tijden van transitie draagt een natuurlijke omgeving effectief bij om in beweging te komen.